Bad


Bad

Bad er et av de dyreste rommene vi pusser opp, ved siden av kjøkken. Her er det viktig med god planlegging, og sertifiserte fagfolk til å utføre jobben.

Det jeg har sett gjentatte ganger er at det er lett at man kan gå i fellen ved å kjøpe billige fliser, baderomsmøbler og armaturer. Her finnes det mange prisklasser, og det er ikke galt å finne rimelige alternativer. Poenget jeg vil få frem er at baderom er kostbart, og den siste finishen er som regel der det blir spart på. Husk at det er dette du skal se på i 10 år fremover, og det er synd å velge kun på bakgrunn av at det var de billigste flisene eller det rimeligste servantskapet.

Begynn tidlig i prosessen for å kartlegge kostnader og ønsker for hvordan baderommet skal se ut. Sett opp et budsjett, og innhent priser fra fagfolk (gjerne flere). Da er det enklere å oppnå resultatet man ønsker. Kostnadene for de fine flisene du har ønsket deg har vært med fra starten, og kommer ikke som en overraskelse når du nærmer deg slutten av oppussingen og kanskje også pengene som er satt av til dette.

På bildet over er det lagt fliser i dusj, på gulv og den ene veggen hvor toalettet står. På resterende vegger er det brukt våtromsmaling. Våtromsmalingen er mer motstandsdyktig mot fukt og er enklere å vaske en vanlig maling. I tillegg til at det gir en fin kontrast til flisene, kan dette være en fin måte å spare litt på. Eller kjøpe flisene som var noe dyrere, siden man ikke trenger like mye.